Ugrás a tartalomra
Az oldal jelenleg feltöltés alatt áll!
  • Bemutatkozás
  • Járóbeteg ellátás
  • Egység

A PTE KK Érsebészeti Klinika hosszú évek óta a hazai érsebészeti ellátás egyik vezető intézete, mind személyi állományát, mind a betegellátás volumenét figyelembe véve. 2010. január 1. óta önálló klinikaként működik.

A Klinika célja, hogy a dél-dunántúli régió érsebészeti ellátásának III. progresszivitási szintű centrumaként a régió műtétet igénylő betegeit ellássa, emellett a műtétet nem igénylő betegek ambulanter vizsgálata és gondozása. Évente átlagosan 12000 -13000 ambuláns beteget látunk el, és mintegy 1300-1400 műtétet végzünk.

Emellett a kutatói tevékenység során részt veszünk a vascularis medicina különböző területein, hazai és nemzetközi kutatási projektekben. A klinika munkatársai rendszeresen vesznek részt kutatási projektekben, elsősorban az Európai Érsebészeti Társaság Vascunet Munkacsoportján belül, mely az Érsebészeti Regiszter adatait felhasználva, ezen kutatási eredményeket évente átlagosan 4-5 nemzetközi szaklapban publikálja.

Az érbetegek ellátása Vascularis Team keretein belül működik, melynek részei az Érsebészeti Klinikán- kívül az I. sz. Belgyógyászati Klinika Angiológiai Tanszéke, az Orvosi Képalkotó Klinika Intervenciós Radiológia Tanszéke, valamint a Neurológiai Klinika Stroke Tanszéke. Emellett szorosan együttműködünk a II. sz. Belgyógyászati Klinikával a diabéteszes angiopathiás betegek ellátásában.

Szakrendelések

Rendelési idő:

 

Érsebészeti Klinika Érsebészet I.

Hétfőtől-Péntekig: 9:00-14:00

 

Érsebészeti Klinika Érsebészet II.

Hétfőtől-Péntekig: 9:00-14:00

 

Érsebészeti Klinika Érsebészet III.

Csütörtök: 11:00-13:00

Elérhetőség
 Telefon
72/536-000

Ifjúság úti telephely
7624 Pécs, Ifjúság útja 13.