Hírek

KK hírek - 2015. november 20, péntek

Fontos új műszer segíti Pécsett a kis betegek gyógyulását

A csecsemők és kisdedek bonyolult műtéti beavatkozásainak igen fontos eszközével gazdagodott a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Gyermekgyógyászati Klinika gyermeksebészeti műtője

A fiatal életkorban a szervezet különösen érzékeny a lehűlésre, amely a hosszú, összetett műtétek közben óhatatlanul bekövetkezik, amennyiben ennek megakadályozásáról nem gondoskodnak.

Mivel a szokásos módon - környezet felfűtése, a test betakarása - az operált beteget nem lehet melegen tartani, ezért erre a célra egy speciális hőlég-matrac illetve takaró használatos, amelyből a meleg levegő apró lyukakon a gyermek szabad bőrfelszínére áramlik, így előzve meg a kóros lehűlést.

A Gyermeksebészeti Osztályon immár huszonhat éve működő Visszatérés Alapítvány már több millió forintot fordított a betegellátás javítására.

Most a szervezet egyik kurátorának - Szabó Iván ügyvéd - adományának köszönhetően, ezzel a mintegy hatszázezer forint értékű korszerű eszközzel tudják növelni a betegbiztonságot, és javíthatják a gyógyítás eredményességét.

Fontos új műszer segíti Pécsett a kis betegek gyógyulását

A PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika sebészetén évente mintegy kétezer gyermeket műtenek, és átlagban minden tizedik esetben használnak speciális hőlég-matracot.

Hírarchívum