Hírek

KK hírek - 2015. szeptember 24, csütörtök

Klinikai egységek költözése

Az ideiglenesen a Rákóczi úti telephelyen működő klinikák közül újabbak költöznek vissza régi-új helyükre. A napokban a PTE Klinikai Központ Sebészeti és Érsebészeti Klinikái, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet települ vissza a modernizált épületbe.

Szeptember 23-24 között a Sebészeti és Érsebészeti Klinikák valamennyi osztálya és járóbeteg-ellátó részlege, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet (AITI) visszaköltözik a Rákóczi úti egykori megyei kórház telephelyéről a új nevén Janus Pannonius Klinikai Tömb épületébe. Csütörtöktől az összes érintett részleg mindegyik szakorvosát ebben, a teljesen modernizált és korszerű eszközökkel ellátott létesítményben találhatják meg a betegek.

 

 

Az átköltözés pontos menetrendje a következő: 
Az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet 23-án, szerdán délelőtt kerül át új helyére, délután háromtól már a Janus Pannonius Klinikai Tömbben működik tovább. Egyedüli kivételként a Fájdalomambulancia marad a Rákóczi úton.
A Sebészeti Klinika 24-én, csütörtök reggeltől fogadja új helyén a betegeket, az osztályon fekvőket aznap és 23-án szállítják át.
Az Érsebészeti Klinika szintén 24-én, csütörtök reggel nyitja meg kapuit az Ifjúság úton, itt a fekvőbetegeket is aznap szállítja át a kórház.

A költözés ideje alatt a PTE Klinikai Központ garantálja a betegellátás folyamatosságát és zavartalanságát, továbbá gondoskodik minden bent fekvő átszállításáról is. A tervezett műtétekre járóbetegként jelentkezők 24-étől kezdve már kizárólag a Janus Pannonius Klinikai Tömbben találják meg az érintett osztályokat. A sürgős sebészeti eseteket mindeközben a Sürgősségi Betegellátó Osztályon (SBO) fogják ellátni, a Klinikai Tömb tőszomszédságában. A változásokról a kezelőorvosok minden érintettet tájékoztattak.

Szükség esetén további információ kérhető:
- az AITI-ról szeptember 23-án, szerdán 15 óráig a 72/533-127-es telefonszámon, 
- a Sebészeti Klinikáról 24-én, csütörtökön reggelig a sebészeti ambulancia 72/536-000 szám 33722-es mellékén,
- míg az Érsebészeti Klinikáról a 72/533-133 szám 33245-es mellékén lehet.

Hírarchívum