Hírek

KK hírek - 2015. június 3, szerda

A kedvesség a régi

Harmincmillióból szépült meg a Gyermekklinika

Nem mindennapi körülmények között kezdődött tegnap egy átadó a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján: Molnár Dénes igazgató ugyanis a megújult és kibővített ambulancia és sürgősségi osztály bemutatása előtt a régi szárnyban köszöntötte a vendégeket - elmondása szerint azért, hogy még élesebb legyen a kontraszt a "retró" és az új között. A döntés jónak bizonyult: bár a régi szárnyat sem éreztük különösebben hidegnek, vagy éppen lerobbantnak, a felújított részek valóban gyönyörűek lettek, s minden kívánalomnak megfelelnek.

Bár nem készítettünk erről kutatást, de valószínűleg nem állunk messze a valóságtól, ha azt mondjuk, hogy a gyermekklinikán már minden pécsi szülő megfordult legalább egyszer. (A klinikaigazgató elmondta: egy évben átlagosan százezer járó- és tízezer fekvőbeteget kezelnek.) A felújítás - amely harmincmillió forintból valósult meg, ennek felét a Pécsi Tudományegyetem, másik felét a klinikát segítő alapítványok adták össze - pozitív hozadékaival (a megmaradt kedvesség mellett) tehát biztosan sokan fognak szembesülni.

- Meglehet, hogy sokaknak úgy tűnik, ezen a klinikán gyakoriak az átadások - mondta Bódis József, a pécsi egyetem rektora. - Ha ez így van, akkor az annak köszönhető, hogy az itt dolgozók ügyesen élnek a lehetőségekkel, és a gyógyítás mellett arra is odafigyelnek, hogy milyen környezetben végezzék a munkájukat.

A kardiológiai részleg is megújult a Gyermekgyógyászati Klinikán. Barátságos, megnyugtató a környezet.

forrás: (cikk: ÚDN/FZ, fotó: pecsma.hu)

Hírarchívum