Hírek

KK hírek - 2015. május 22, péntek

A legjobb helyre ment a pécsi vállalkozók pénze

Ólomköpenyeket és más védőeszközöket tartalmazó adományt kapott a PTE KK Radiológiai Klinika a Mosoly Egyesülettől.

Az eszközök szerdai átadásán részt vett Nagy István, az egyesület elnöke, Szalai Gábor, a Radiológiai Klinika igazgatóhelyettese, Dr. Mohay Gabriella klinikai főorvos, és Dr. Cholnoky Eszter radiológus szakorvos.

A sürgősségi betegellátásban rendkívül fontos hiánypótló röntgen-eszközöket tartalmazó adománycsomagot kapott a PTE KK Radiológiai Klinika a Gyermekklinikához tartozó részlege a Mosoly Egyesülettől, akik már tavaly is segítettek az intézménynek. Nagy István, az egyesület elnöke elmondta, hogy a 750 ezer forint összértékű adományt helyi és környékbeli vállalkozások nagylelkű felajánlásaiból vásárolták meg a klinika számára.

Az adomány megérkezett

Az adomány megérkezett

Az „ajándékcsomagban” olyan eszközök vannak, melyek hiánypótlónak számítanak, ugyanis a radiológiai klinika felszerelése az évek során erősen elhasználódott, mondta Dr. Cholnoky Eszter radiológus szakorvos, és Dr. Mohay Gabriella klinikai főorvos.

Jó helyre került az adomány

Az elszakadt és öreg ólomköpenyek helyére új és korszerűbb mellények érkeztek, pótlásra kerültek a drága – de fogyóeszköznek számító – röntgen-kazetták, új petefészekvédő eszközöket is kaptak, de mindemellett még új ágyak, székek, infúzió-állványok, és egy könnyebb szerkezetű fellépő is érkeztek a klinikába.

Az új petefészekvédők

Az új petefészekvédők

Ezeket az eszközöket a Mosoly Egyesület a klinika kérésére válogatta össze, ahol ilyen jellegű fejlesztésekre régóta nem jut elegendő anyagi forrás, az itt használt röntgengép is közel 40 éves. Az tehát nem kérdés, hogy ezek az eszközök hatalmas segítséget jelentenek az intézmény dolgozói, és természetesen a beteg gyermekek számára is.

Hasonló adományokra pedig kerül még sor a jövőben, mondta Nagy István. A következő gyűjtésből befolyó összeget feltehetően a klinika falainak újrafestésére és újracsempézésére fogják fordítani.

(forrás: pecsma.hu/PD)

Hírarchívum