Hírek

Egyéb hírek - 2022. június 28, kedd

Gyászhír – elhunyt dr. Stankovics József

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy dr. Stankovics József, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának docense 2022. június 26-án elhunyt.

Emlékét tisztelettel megőrizzük!

Búcsúztatása 2022. július 7-én,  17 órakor lesz a pécsi Ferences templomban,  temetése pedig 2022. július 9-én, 11 órakor a révfülöpi temetőben. 

"In memoriam dr. Stankovics József (1964-2022)

Dr. Stankovics József 1964-ben született Pápán. Orvosi diplomáját 1988-ban vette át a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, summa cum laude minősítéssel. A Gyermekgyógyászati Klinikán helyezkedett el, ahol 34 éven keresztül szolgálta a legsúlyosabb állapotban lévő gyerekek gyógyítását. Szakvizsgát tett 1995-ben csecsemő- és gyermekgyógyászatból, majd 2007-ben aneszteziológiából és intenzív terápiából.

Kettős szakképzettségét a klinika intenzív terápiás osztályán és sürgősségi betegellátó egységében kamatoztatta, mindkettőt vezetőként is irányította. Nemcsak a Pécsi Tudományegyetem, hanem a régió és az ország egyik legjobban képzett, legnagyobb tapasztalattal rendelkező intenzíves gyermekorvosa volt.

Kiemelkedő betegellátó tevékenysége mellett jelentős tudományos kutatómunkát is végzett, 1999-ben PhD-fokozatot szerzett, majd habilitált és 2008-ban egyetemi docensi kinevezést kapott. Tudományos kutatómunkájának részeként tanulmányutakon járt az Amerikai Egyesült Államokban és Angliában. Nagy lelkesedéssel és pontossággal oktatta az intenzív betegellátást egyetemi hallgatóknak, szakorvosjelölteknek és továbbképzésen lévő szakorvosoknak egyaránt.

A klinikai betegellátást, a beteg gyerekek gyógyítását tekintette élete legfontosabb feladatának. Négy gyermek édesapjaként is sokszor hosszabbította meg a hivatalos munkaidejét, és csak akkor indult haza, amikor már mindent megtett a betegekért. Váratlan halála nagy veszteség nemcsak családjának és munkatársainak, hanem a magyar klinikai gyermekgyógyászat egészének is.

Emlékét tisztelettel megőrizzük!

A Gyermekgyógyászati Klinika munkatársai"

Hírarchívum