Hírek

KK hírek - 2018. október 11, csütörtök

Bizonyítékokon alapuló egészségügy a gyermekgyógyászat példáján

A Magyar Cochrane Tagozat a Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásával akkreditált továbbképző kurzust hirdet határon túli, magyarul beszélő egészségügyi szakemberek számára.

Helyszín: Pécs, PAB Székház, Jurisics Miklós u. 44.
Időpont: 2018. december 6-8.

A 2014 óta a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában működő Magyar Cochrane Tagozat az 1993-ban alapított nemzetközi szervezet, a Cochrane (Együttműködés) tagja.

A Cochrane és ezzel együtt tagozatunk legfőbb törekvése, hogy az egészségügyi döntések minden egyes beteg esetében a legjobb, legmagasabb szintű információkon alapuljanak. Ennek a célnak a megvalósulását az orvostudomány különböző területein folytatott kutatások eredményeinek szisztematikus összegzésével, és minél szélesebb körben való elfogulatlan ismertetésével támogatjuk.

Tagozatunk célja, hogy minél több szakembert ismertessen meg a bizonyítékon alapuló orvoslással és a Cochrane gondolattal. Az eddigiekben az országhatáron belül praktizáló kollégákat szólítottuk meg, most viszont Bizonyítékon alapuló egészségügy a gyermekgyógyászat példáján című kurzusunkkal azon szomszédos országok (Románia, Szerbia, Szlovákia, Ukrajna) magyar anyanyelvű egészségügyi szakembereit szeretnénk elérni, melyek még nem tagjai a Cochrane Együttműködésnek. A kurzus oktatási nyelve magyar.  A rendezvényen lehetőség van hazai kollégák részvételére is.

A kurzus tartalma:

A kurzus arra kíván lehetőséget biztosítani a résztvevők számára, hogy a gyermekgyógyászat példáján keresztül ismerkedjenek meg a bizonyítékon alapuló orvoslás legfontosabb témáival. A kurzus a bizonyítékokon alapuló orvoslás alapvető fogalmainak ismertetésén túl segítséget kíván nyújtani az irányelvkészítés folyamatának, gyakorlatba való átültetésének és mindennapi alkalmazásának megismeréséhez. A résztvevőt megismerteti a bizonyítékok összegzésének eszközeivel, a meta-analízissel és a szisztematikus áttekintő közleményekkel. A kurzus célja választ adni arra a kérdésre is, hogy ki vállalkozzon egy áttekintő közlemény elkészítésére és gyakorlati támogatást adni az ilyen irányú munka megkezdéséhez.

A kurzus 2018. december 8-án vizsgával zárul.

Az eredményes vizsga:

PhD hallgatók számára 1 kreditpontot,

belgyógyász, háziorvos és gyermekgyógyász szakorvosok számára 34 szakma szerinti tanfolyamon megszerzett pontot, más szakvizsgával rendelkező szakorvosok számára 34 szabadon választható tanfolyami pontot jelent.

Jelentkezési határidő: 2018. október 31.

A Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásának köszönhetően a kurzus részvételi díját, valamint a határon túlról érkezők számára a szállás és ellátás költségeit a szervezők magukra vállalják.

Információ, jelentkezés:

Pécsi Tudományegyetem, Magyar Cochrane Tagozat
Telefonszám: +36 72 504 226 vagy +36 30 528 0412
E-mail: cochrane@pte.hu
 

A jelentkezési lap és a részletei program honlapunkról letölthető:
https://hungary.cochrane.org/hu/kurzusaink-es-tovabbkepzeseink
 

Hírarchívum