Hírek

KK hírek - 2018. szeptember 4, kedd

Díjak és egyetemi tanári kinevezések a tanévnyitón

Pécs városa és a Pécsi Tudományegyetem közös ünnepséggel kezdi meg a tanévet, ami idén a Pécsi Nemzeti Színházban zajlott. Az eseményen a város és az egyetem valamennyi prominens személyisége részt vett. Beszédet mondott dr. Miseta Attila rektor és dr. Páva Zsolt polgármester.

Tradíció, hogy a jeles eseményen adják át a város és az egyetem kiemelt elismeréseit.

Városháza Emlékéremben részesült dr. Csernus Valér professzor, az orvostudományok területén elért sikeres pályafutása, kimagasló hazai és nemzetközi kutatói eredményei, valamint az egyetemi oktatói sikereinek elismeréseként.

Különleges díj Pécs Város Tudományos Díja, amit az egyetemalapító Vilmos püspökről neveztek el. Idén ezt dr. Czirják László professzor, a PTE Reumatológiai és Immunológiai Klinikájának igazgatója vehette át. A Közgyűlés a reumatológia és immunológia, az autoimmun betegségek kezelése terén elért eredményei, hazai és nemzetközi sikerei, továbbá több évtizeden keresztül végzett szakmai és oktatói pályafutásának elismeréseként adományozta a díjat.

Áder János köztársasági elnök 2018. szeptember első napjától egyetemi tanárrá nevezte ki a PTE 17 oktatóját. Dr. Miseta Attila rektor adta át számukra a Pécsi Tudományegyetem professzori karához való tartozás jelképét, a talárt.

Professzori talárt vehetett át Dr. Arató Endre (Klinikai Központ Érsebészeti Klinika), Dr. Czéh Boldizsár (Klinikai Központ Laboratóriumi Medicina), Dr. Kovács Norbert (Klinikai Központ Neurológiai Klinika), Dr. Szokodi István (Klinikai Központ Szívgyógyászati Klinika), és Dr. Vermes Csaba (Klinikai Központ Ortopédiai Klinika).

Szívből gratulálunk az elismerésekhez!

(forrás: pte.hu, fotó: Csortos Szabolcs/Univ Pécs)

Hírarchívum