Hírek

KK hírek - 2018. augusztus 23, csütörtök

Modern diagnosztikai eszköz a PTE Gyermekgyógyászati Klinikáján

A Gyermekklinika sebészeti ambulanciájára egy nagyfrekvenciás ultrahang készülék érkezett, amely innovatív támogatást nyújt a törések, sérülések diagnosztizálásában és kezelésében.

Ismert tény, hogy a gyerekkori törések, bokaszalag sérülések rendkívül gyakoriak. A vizsgálati protokoll jelenleg fizikális vizsgálatból illetve röntgen felvétel készítéséből áll. Az új, jobb felbontású ultrahangos vizsgálattal a sérülések súlyossága sokkal precízebben megítélhető. Az eszköz további nagy előnye, hogy a mozgásszervi ultrahang segítségével az egyszerű helyretételt igénylő egyes törések esetén a röntgen illetve képerősítő készülékek használata jelentősen csökkenthető.

„Nemzetközi trendek jelzik, hogy robbanásszerűen terjedni fog a nagyfrekvenciás ultrahang készülék használata. Az új eszköz hatással lesz a betegellátásra, épp hivatkozott előnyei miatt, ugyanakkor hatással lesz a tudomány világára is, hiszen a pontosabb adatok megismerése, a klinikai esetek részletesebb leírása és azok feldolgozása új kutatási eredmények elérését és publikálását teszik lehetővé” – mondta el Decsi Tamás professzor, a Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.

(forrás: pte.hu, fotó: szabadpecs.hu)

 

Hírarchívum