Hírek

KK hírek - 2018. május 24, csütörtök

Az elmúlt évtizedek legnagyobb ápolási eszközbeszerzése a Klinikai Központban

A Pécsi Tudományegyetem közel 460 millió forintos támogatásban részesült az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretéből.

531 darab, felnőtt betegek ellátására szolgáló speciális funkciókkal rendelkező ágy, 574 beépített asztallal ellátott éjjeliszekrény, 34 újszülöttek ápolását biztosító ágy, 126 antidecubitor (felfekvést megelőző) matrac, 400 ágymatrac, 88 gurulós infúziós állvány és 71 ülő-és fekvőkocsi beszerzésével a Klinikai Központ az elmúlt évtizedek legnagyobb ápolási eszközbeszerzését valósítja meg.

Az első ütemben, a napokban érkező közel 100 elektronikusan mozgatható multifunkcionális ágy 9 különböző klinikára, a speciális felfekvést megelőző matracok pedig a súlyos, fokozottan veszélyeztetett, magas rizikófaktorú betegek ellátását végző intenzív osztályokra kerülnek. A pályázathoz kapcsolódóan, a szakdolgozók számára képzéseket is szervez a klinikum, többek közt az eszközök használatáról, a helyes betegmozgatási technikák elsajátításáról, továbbá a szakembereket gyakran érintő kiégés szindróma megelőzéséről, valamint a mentális problémák kezelési lehetőségeiről is.

Sebestyén Andor, a Klinikai Központ elnöke a beruházás kapcsán elmondta: „A korszerű ápolási eszközök beszerzésével javul a betegellátás minősége, nő a betegek komfortérzete, várhatóan kevesebb lesz az ápolási szövődmény, hatékonyabbá válik a betegek mobilizációja, gyorsabb lesz a gyógyulás, és nem utolsósorban az ápolást végző szakszemélyzet munkája is könnyebb lesz”.

(forrás: pte.hu, fotó: Univ Pécs / Csortos Szabolcs)
 

Hírarchívum