Klinikai Központ - Koronavírus információk

2020.12.22. kedd

 

 

 

Tisztelt Hozzátartozók!

 

A karácsonyi és újévi ünnepekre tekintettel a Koronavírus Ellátó Központban fekvő betegek részére a CSOMAGÁTVÉTEL az alábbiak szerint módosul:

 

dátum

átvétel ideje:

átvétel helye:

december 23.

6.00 - 19.00

Rákóczi út 2. konténer

december 24.

6.00 – 12.00

Rákóczi út 2. konténer

december 24.

12.00 - 19.00

Sorompónál lévő portaszolgálat

december 25.

6.00 - 19.00

Sorompónál lévő portaszolgálat

december 26.

6.00 - 19.00

Sorompónál lévő portaszolgálat

december 27-30.

6.00 - 19.00

Rákóczi út 2. konténer

december 31.

6.00 – 12.00

Rákóczi út 2. konténer

december 31.

12.00 - 19.00

Sorompónál lévő portaszolgálat

január 1.

6.00 - 19.00

Sorompónál lévő portaszolgálat

január 2-től

6.00 - 19.00

Rákóczi út 2. konténer

 

Sorompónál lévő portaszolgálat: Pécs, Rákóczi út. 2. (Kórház tér felőli, sorompóval ellátott bejárat)

Rákóczi út 2. konténer: Pécs, Rákóczi út 2. szám alatt elhelyezett konténernél, bejárat  a Kórház tér felőli, sorompóval ellátott Portaszolgálatnál.

 

2020.12.17. csütörtök

Tisztelt Hozzátartozók!

 

A telefonos diszpécserszolgálat (30/185-0110 és 30/185-0177 telefonszám) december 24-27. és december 31- január 3. közötti napokon 8.00 - 20.00 közötti időben hívható!

 

2020.11.03. kedd

 

 

2020.10.31. szombat

Változás a koronavírus ellátás rendjében Pécsett

 

2020. november 1. reggel 7.00 órától változik a koronavírus-gyanús és fertőzött betegek sürgősségi ellátásának rendje Pécsett. A betegbiztonsági szempontokat figyelembe véve ismét megnyílik a PTE Klinikai Központ Rákóczi úti (volt Megyei Kórház) telephelyén a Koronavírus Ellátó Központ sürgősségi (SBO) részlege, amely a lakosság számára a Garay utcából nyíló Szendrey Júlia utca felől közelíthető meg.

A járványügyi helyzet miatt kérünk mindenkit, akinek koronavírus fertőzésre gyanús tünetei vannak (a felsorolt tünetek közül akár egyet is észlel magán: lázas, köhög, nehézlégzése van vagy hirtelen kezdetű szaglásvesztése, ízérzés hiánya/zavara van), telefonon keresse fel háziorvosát!

A háziorvosa telefonon kikérdezi, és a megadott válaszok alapján megítéli, hogy koronavírus fertőzésre gyanús esetnek minősül-e.

Amennyiben háziorvosa úgy ítéli meg, hogy az Ön esetében a koronavírus fertőzés gyanúja fennáll és kórházi kezelést igényel, akkor a háziorvosa dönt a Koronavírus Ellátó Központ sürgősségi részlegére (Klinikai Központ Rákóczi úti telephely!) történő beszállítás módjáról.

A szájmaszk viselése továbbra is kötelező a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ teljes területén.

PTE Klinikai Központ

 

 

 

2020.03.25. szerda

 

2020.03.18. szerda

Lakossági tájékoztató

Tisztelt Betegeink!

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elrendelte, hogy a 2020. március 16-tól kezdődően a veszélyhelyzet megszűnéséig el kell halasztani minden olyan egészségügyi beavatkozást, amely nem tartozik a sürgős szükség körébe.

Ez azt jelenti, hogy csak és kizárólag olyan egészségügyi ellátások végezhetőek el, amelyek elmaradása következtében azonnali egészségügyi ellátás hiányában a beteg közvetlen életveszélybe kerülne, illetve súlyos vagy maradandó egészségkárosodást szenvedne.

Fentiek betartása érdekében a PTE Klinikai Központ korlátozta a nem sürgős szükség körébe tartozó egészségügyi ellátásokat

Amennyiben járóbeteg szakellátásunkra vagy tervezett fekvőbeteg ellátásra előjegyzett időpontja van, tisztelettel kérem tájékozódjon indulása előtt az adott Klinika honlapján található recepció telefonszámán, hogy az Ön esetében tud-e egészségügyi ellátást nyújtani jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja.

Fekvőbeteg szakellátást nyújtó egységeinkben csak a sürgős szükség miatt szükségessé váló műtéteket tudjuk ellátni.

Sürgősségi esetekben természetesen továbbra is fogadja a Betegeket a Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO).

Mindenki védelme érdekében a koronavírus-fertőzésre gyanús eseteket elkülönülten látjuk el.

A kialakult járványügyi veszélyhelyzet miatt kérjük, hogy akinek akut felső légúti tünetei vannak (lázas, köhög vagy hirtelen jelentkező légszomja van), telefonon keresse fel a háziorvosát.

Amennyiben a háziorvosa úgy ítéli meg, hogy további kivizsgálása indokolt, akkor a Koronavírus Ellátó Központot keresse fel a Sürgősségi Betegellátó Osztály helyett! Kérjük a Központba ne tömegközlekedéssel jusson el.

A Koronavírus Ellátó Központ a volt Baranya Megyei Kórház „T” és „C” épületében került kialakításra, mely a Garay utcából nyíló Szendrey Júlia utcából közelíthető meg.

 

A Pécsi Tudományegyetem valamennyi egészségügyi dolgozója azon dolgozik, hogy a járvány terjedését megakadályozzuk. A betegellátás mellett folyamatos tájékoztatást fogunk adni az Önök részére és gondoskodunk az előjegyzett időpontok átütemezéséről.

Amennyiben gyógyszerre van szüksége, a fertőzésveszély elkerülése érdekében telefonos távkonzultáció során szakorvosától e-recepten kérje gyógyszereit.

Koronavírussal kapcsolatos tájékoztatást az alábbi hiteles honlapokon talál: https://koronavirus.gov.hu      www.nnk.gov.hu

Együttműködését mindannyiunk érdekében köszönjük!

 

2020.03.17. kedd

Aktuális, hivatalos információk az alábbi linkeken érhetők el:

https://koronavirus.gov.hu/

https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus

 

2020.03.16. hétfő

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) az illetékes minisztériummal és szakhatóságokkal szoros együttműködésben felkészült a járványügyi helyzet hatékony kezelésére.

Ennek részeként megkezdődött az ellátások átszervezése. A PTE Szemészeti Klinika átmenetileg 2020. március 16-tól a Megyei Kórház területéről, a Rákóczi úti telephelyről az Akác utca 1. szám alatti telephelyre, a 3. épületbe költözik. Ugyanettől a naptól a szemészeti betegellátás a sürgős ellátások végzésére korlátozódik. Műtéti beavatkozást is csak sürgősséget igénylő esetben végez a Szemészeti Klinika.

A járóbeteg szakrendelésekre korábban kiadott előjegyzési időpontokat átütemezik egy későbbi időpontra. A Szemészeti Klinika munkatársai telefonon keresik fel a betegeket az újabb időpont egyeztetése céljából.

Szemészeti szakrendelésekre jelenleg új előjegyzést kérni nincs lehetőség, sürgős esetben az Akác utcában kereshetik fel a szemészeti ambulanciát.

 

2020.03.16. hétfő

Tájékoztató a személyes ügyfélfogadás szüneteléséről

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Adatvédelmi, Esélyegyenlőségi és Koordinációs Osztálya tájékoztatja az ügyfeleket, betegeket, hozzátartozókat, hogy az ügyfelek és a kollégák egészségének, biztonságának megóvása érdekében, az új típusú koronavírus további terjedésének megakadályozása céljából

a személyes ügyfélfogadást

2020. március 16-tól határozatlan időre felfüggeszti.

Arra kérjük ügyfeleinket, hogy ezen időszakban elektronikus úton a kk.adatvedelem@pte.hu e-mail címen, vagy postán levélben (7623 Pécs, Rákóczi u. 2.) címen kérjék ki a dokumentáció másolatokat.

A dokumentációkérő nyomtatvány a Klinikai Központ honlapján az alábbi linken elérhető http://kk.pte.hu/hu/egyseg/dokumentumok/2065illetve a Rákóczi úti portán megtalálható.

Kérjük szíves megértésüket!       

Adatvédelmi, Esélyegyenlőségi és Koordinációs Osztály