Hírek

KK hírek - 2017. május 10, szerda

Gyászhír

Elhunyt Dr. Gazsó Imre

„A szeretet ereje abban rejlik, hogy akit elveszítünk, általa a szívünkben tovább él.”

Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk, a Pécsi Orvostudományi Egyetem és Klinikai Központ munkatársaival és mindenkivel, akik ismerték és szerették, hogy dr. Gazsó Imre, a Pécsi Ortopédiai Klinika munkatársa, életének 57. évében, 2017. május 3-án tragikus hirtelenséggel elhunyt.
Munkatársunk, barátunk idejekorán történő elvesztése az igazságtalanság érzését szabadította ránk, mert nem csupán egy kiváló kezű sebész volt, hanem egy csupa szív, túlnyomóan mosolyra hangolt ember, aki a jobbnál jobb tréfákból kifogyhatatlan volt, amelyeket soká fogunk még emlegetni.
Egyetemi hallgató kora óta a sebészet iránt érdeklődött, szakmai kiválóságát jól jelzi, hogy korábban mikrosebészeti tevékenységben is jeleskedett, amely kapcsán tagja volt a Nyárády Professzorral fémjelzett replantációs orvos csoportnak is. Majd végérvényesen az ortopéd sebészet felé fordult.
Dr. Gazsó Imre 1985-ben végzett cum laude minősítéssel, a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Ezt követően mozgásszervi és baleseti sebészettel foglalkozott, szintén Pécsett. Ortopédiából 1991-ben szerzett szakvizsgát, PhD értekezését 2007-ben védte meg. Az Ortopédiai Klinika kötelékében végezte kitartóan gyógyító és oktató munkáját adjunktusi beosztásban. Mindezek mellett az ortopédiai műtők tevékenységét koordinálta és felügyelte, amely kapcsán személye szorosan összefonódott a klinika mindennapjaival.
Úgy ismertük, mint aki végtelenül barátságos, jó arányérzékkel látja meg a sebészeti problémák lényegét, gyakorlatias tudásával hatékonyan végezte mindennapi tevékenységét. A fiatal kollégákat támogatta, praktikus tanácsaival segítette azok munkáját, klasszikus példája volt annak a segítőkész sebésznek, akitől nem kellett ellesni a kigyakorolt, egyedi mozdulatokat, hanem önzetlen szívvel, készséggel adta azokat tovább kollégáinak. Kedélyes történeteit, legendás szóvicceit mindnyájan örömmel fogadtuk, üde színfoltja volt mindennapjainknak, mosolyra hangolt bennünket.
E pillanatban tanácstalanok vagyunk hiányával szemben. Hosszú idő, amíg feldolgozzuk, elfogadjuk e megváltoztathatatlan állapotot. A Pécsi Ortopédiai Klinika újra és újra elmesélt történetei messze túlnőtték már az intézmény falait, és ehhez a legendáriumhoz dr. Gazsó Imre ezernyi szállal kötődik, így biztosan kijelenthetem, hogy a földi pálya lezárultát követően kedves kollégánk, barátunk emléke hosszan velünk marad, és azt jó szívvel őrizzük majd.
Kívánom a gyászolóknak, hogy türelmes szívvel békéljenek meg veszteségünkben.

Prof. Dr. Than Péter
a Pécsi Ortopédiai Klinika valamennyi munkatársa nevében

 

* * *

 

Dr. Gazsó Imre temetéséről később történik intézkedés.

Hírarchívum