Hírek

KK hírek - 2017. április 4, kedd

Futócipőt húznak a pécsi gyermekorvosok

Nagy fába vágta fejszéjét tizenkét pécsi gyermekorvos. Úgy döntöttek, körbefutják a Balatont, hogy az akcióval beteg gyermekeken segítsenek.

A pécsi orvosok az Ultrabalaton elnevezésű futóversenyen indulnak. A több mint kétszáz kilométeres táv teljesítésével egy speciális berendezésre gyűjtenek a Gyermekgyógyászati Klinika számára, amivel megkönnyíthetik a injekciók beadását.

– Ez az eszköz speciális fénytechnikával meg tudja világítani a kicsik kezét, az ereiket, így mi, orvosok azonnal látjuk, hogy pontosan hova kell beadni az injekciót – mondta Laufer Zsófia, aki az egyik ötletgazdája a különleges gyűjtésnek.

A gyógyításért is futnak a pécsi orvosok

A vénaszkenner közel másfél millió forintba kerül.

– A futással szeretnénk támogatókra szert tenni, hogy meg tudjuk vásárolni a berendezést. Meghirdettük a “Fogadj örökbe néhány kilométert!” akciónkat, aminek az a lényege, hogy mi futunk, a támogatók pedig adományokat küldhetnek minden egyes kilométerre – tette hozzá a gyermekorvos.

A Balaton körüli futást egyébként egyéniben és csapatban is lehet teljesíteni. A verseny május végén lesz, addig várják a felajánlásokat.

Az eseményről és a felajánlásokról bővebben a kezdeményezés közösségi oldalán lehet olvasni.

(forrás: pecsma.hu / Németh Krisztina)

Hírarchívum