Hírek

KK hírek - 2016. december 20, kedd

A magyar autósport képviselői adakoztak a Gyermekgyógyászati Klinikának

A sportolók sem maradtak ki a karácsony közeledtével megszaporodó adományozások sorából: hétfőn a PTE Gyermekklinika kis betegeinek jeles autóversenyzők és sportvezetők adtak át karácsonyi ajándékokat.

Több baranyai pilóta és versenyszervező alapötletének és szervező munkájának köszönhetőena karácsony hetében némi sportos szín költözött a Gyermekklinika több osztályának mindennapjaiba. Lajtai Zsolt és Markó Tibor mellett az idei magyar abszolút ralibajnok Herczig Norbert, Keszthelyi Tibor, továbbá Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke, valamint Csizi Péter országgyűlési képviselő is csatlakozott az adománygyűjtéshez, részt is vett azok átadásán.

Csizi Péter a klinikaigazgató Prof. Dr. Decsi Tamáshoz, illetve kollégáihoz szólva azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt esztendőkben számtalan cég, szervezet kereste már meg a kapcsolatfelvétel segítésére hasonló támogatások ügyében, amelyek közül nagyon sokan kifejezetten a Gyermekklinikát jelölték meg kedvezményezettnek. Vagyis az itt folyó munkát országosan is elismerik, aminek ő édesapaként is nagyon örül.

Oláh Gyárfás arról beszélt, hogy a szövetség vezetőjeként egy átfogóbb, országos program részeként látogatott most Pécsre, és ahogy másutt, itt is nagyon szívesen segít a lehetőségeihez mérten, tudva, hogy a fizikai melletti lelki gyógyuláshoz az ilyen adományok milyen segítséget nyújthatnak.

Márpedig az autót a legtöbb gyermek imádja, a versenyzőket csodálja, így biztosan minden szempontból célba érnek majd ezek az ajándékok. A bajnok Herczig Norbert mindehhez csak annyit tett hozzá, hogy korábban ős is megélte a lábadozást hasonló falak között, így nagyon is bele tudja érezni magát a gyerekek lelkiállapotába. Épp ezért egy ilyen ajándékozásra bármikor ki lehet zökkenteni a hétköznapok körforgásából, tette hozzá.A résztvevők a klinikával történő rövid ismerkedés során egy szinte tele autónyi ajándékcsomaggal – közte a fiúkat mi mással, mint agy sor kis versenyautóval – lepték meg több osztály betegeit.

forrás: pecsma.hu

Hírarchívum