Hírek

KK hírek - 2016. május 25, szerda

A Beatlingers mesematricákkal tette vidámabbá a Gyermekklinikát

All you need is love – a Beatlingers nevű pécsi Beatles emlékzenekar ezen gondolat nevében matricázta ki a PTE Gyermekgyógyászati Klinika nemrég felújított Anyagcsere-gondozó Osztályát, hogy a mesematricák között a beteg gyermekek és az orvosok is jobban érezhessék magukat a kezelések alatt.

A hattagú Beatlingers zenekartól nem állnak távol a jótékonysági akciók: többször szerepeltek a PTE Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványának kampányában is. „Az Eurakvilo Alapítvány által szervezett jótékonysági bulikon már többször részt vettünk, akkor az onkológiai gyermekosztály számára történt a gyűjtés. Akkor a fő probléma az volt, hogy a szülők nem tudnak ott aludni a beteg gyermekeikkel” – mondta el ifj.Reiner Ágoston, a zenekar gitárosa. A cél akkor a jótékonysági koncerten befolyt bevételekből PTE Gyermekgyógyászati Klinika Onkohematológia Osztályán két gyermek-szülő kórterem kialakítása volt.

„Nagyon örülünk, hogy most a Gyermekklinika más osztályán is tudunk segíteni” – tette hozzá a zenekar saját kezdeményezésű jótékonysági akciójáról Szántó Gábor, a Beatlingers gitáros-vokalistája. „Ez egy filléres szintű dolog, az internetről rendelt mesematricákkal dekoráljuk ki a rendelőt, hogy az orvosoknak és a beteg gyerekeknek is jobb legyen a hangulata. Ez egy semmiség, amit gyakrabban is megtehetnének az emberek.” Szántó Gábor úgy látja, igazából nem is olyan könnyű segíteni, megtalálni a helyet, ahol segíthetünk. „Sokszor bizalmatlansággal fogadják az embert, de szerencsére itt megtaláltuk azt a közeget, ahol beengedtek és örültek nekünk.”

„Októberben jelentkeztek először a fiúk, akkor megbeszéltük, milyen figurák, mesehősök díszítsék a falat. Amint elkészült a terem, jöttek és kidekorálták a falakat” – mesélte Éger Orsolya szakasszisztens, aki maga is részt vett a matricázásban. „A folyosókon nagyon szép falfestményeket látni, szerencsére vannak hasonló felajánlások, amelyeket örömmel fogadunk.”

A Beatlingers zenekar tagjai szeretnék, hogyha akciójuk nem maradna folytatás nélkül, és más pécsi együttesek is csatlakoznának a jótékonysági kezdeményezéshez.

Apró Annamária/PTE KK

Hírarchívum