Hírek

Dékáni tájékoztató - 2014. november 4, kedd

Új telephelyre költözik a pécsi onkológiai ellátás két részlege

November 10-től új helyen, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Rákóczi úti telephelyén várja a betegeket az Onkoterápiás Intézet fekvőbeteg és kemoterápiás részlege

Valamint költözik az Onkológiai Gondozó is, de az csak egy épülettel arrébb; az Édesanyák útján érhető el a szolgáltatás továbbra is, a sugárterápiás részlegben alakítanak ki számára helyet. Ezek régi épületét lebontják, és helyére új, modern kórházi épület épül.

Európai uniós forrásból teljesen új épületet kap a pécsi Klinikai Központ Onkoterápiás Intézete. Az Édesanyák útján lévő, közel 100 éves kórházrész bontását két héten belül megkezdi a kivitelező. Ezért az onkológiai ellátás egyes elemei az építkezés idejére ideiglenesen a volt megyei kórház Rákóczi út 2-es szám alatti telephelyére, a „K” jelű épület 2-3. emeletére települnek át. A költözés szervezetten történik majd – november 7-én, pénteken még a jelenlegi helyen, de november 10-én már az új helyen fogadják a betegeket.

Az északi, modern épületrészt nem érinti a beruházás, ezért az itt található Sugárterápiás részleg továbbra is a megszokott helyén működik tovább. Ugyancsak itt maradnak a sugárterápiás kezeléseket vezető orvosok vizsgálói is, így a betegellátás az építkezés ideje alatt is zavartalanul folytatódik, a sugárterápiára érkezők az eddigi helyeken találhatják meg orvosaikat és a kezelőhelyiségeket egyaránt.

Költözik viszont a fekvőbeteg és a kemoterápiás részleg, teljes felszerelésével és személyzetével együtt. Az infúziós kemoterápiában részesülő betegeknek tehát november 10-én, hétfőn már az új helyre, a Rákóczi útra kell menniük kezelésre. Ugyanitt találhatják meg orvosaikat, ha tanácsra vagy időpont-egyeztetésre lesz szükségük. A költözés ideje alatt a fekvőbeteg osztályon fekvő páciensek átszállításáról természetesen a Klinikai Központ gondoskodik, és részükre az új helyen is ugyanúgy biztosítják a szükséges ellátást. Nem változnak a látogatási lehetőségek sem, a hozzátartozók a megszokott időpontokban és rend szerint találkozhatnak a betegekkel.

Akiknek kombinált (sugár- és kemoterápiás kezelést is tartalmazó) kezelésre van szükségük, azok a kezeléseket a két fenti telephelyen kapják meg. A két telephely a városon belül viszonylag közel helyezkedik el egymáshoz, de a fekvőbetegeket, illetve mindenkit, akinél az indokolt, betegszállítóval szállítják át egyik helyről a másikra.

Hírarchívum