Hírek

KK hírek - 2014. február 10, hétfő

Ünnepélyesen is átadták az új helyre költözött PTE Bőrklinikát

Pénteken délelőtt ünnepélyes keretek között adta át Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rektora, Decsi Tamás, a PTE Klinikai Központ főigazgatója és Csizi Péter, Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere a decemberben elköltözött klinika felújított épületét az Akác utcai klinikai tömbben.

A Pécsi Tudományegyetem bőrklinikájának éves betegforgalma megközelíti az ötvenezret, ezért rendkívül fontos, hogy az ide járó páciensek megfelelő körülmények között kapják a kezeléseiket, és elégedettek legyenek a körülményekkel. A klinika új, Akác utcai telephelye erre tökéletesen alkalmas, hiszen könnyen megközelíthető épületegyüttesről van szó.

A klinika járó és fekvőbeteg részlege két külön épületben került elhelyezésre, mindkét épületrész a betegek igényeinek megfelelően, korszerűen került kialakításra. Mivel a klinika már nem különállóan, hanem más, az Akác utcai tömbben működő klinikákkal közösen látja el a betegeket egyazon telephelyen, így a vizsgálatok nagy része immár helyben is megoldható.

„A bőrklinika a költözésen túl több, egyéb pozitív változáson is keresztül mehet a közeljövőben: még az idén szeretnénk beszerezni egy speciális, fényterápiás kabint, amely lehetővé teszi számos bőrbetegség és esztétikai bőrprobléma különböző hullámhosszúságú fénnyel történő kezelését” – mondta el Gyulai Rolland, a klinika igazgatója. „Emellett folyamatban van egy számítógépes fénykép- és adatrögzítő rendszer fejlesztése, mely megkönnyítheti és meggyorsíthatja a szakorvosok munkáját, így a betegek kezelését” – emelte ki az igazgató.

Az elmúlt időszakban a pécsi bőrklinika szakorvosainak és rezidenseinek száma egyaránt emelkedett, ami mindenképpen pozitívumként elkönyvelendő tendencia napjainkban.

Hírarchívum