Hírek

KK hivatalos közlemények - 2013. december 2, hétfő

Új weboldallal várjuk a Klinikai Központ betegeit és látogatóit

Az új oldal kialakításakor a betegek igényeit igyekeztünk figyelembe venni, amelynek révén a látogatók könnyebben megtalálhatják az egyes klinikák, osztályok épületeit és a fontos információkról is gyorsan értesülhetnek.

2007-ben készült el a Klinikai Központ lecserélt weboldala, márpedig hat év az aggkort jelenti egy honlap esetében. Bár a legfontosabb információk kétségkívül eddig is hozzáférhetőek voltak a netezők számára, ez sok esetben nem ment könnyen és az oldal naprakészségével is voltak gondok. Decsi Tamás főigazgató amondó, hogy 2013-ben elvárható, hogy a betegek egyszerűen és gyorsan jussanak információkhoz, ez pedig annál is fontosabb, mert a  Klinikai Központ 27 klinikát és intézetet foglal magába, 13 különböző telephelyen folyik a munka, és az ezek között való kiigazodás komolyan próbára teheti a betegek türelmét is.

Az új oldal belső erőforrásokból, az orvoskar segítségével készült el, kialakításakor pedig a betegek igényeit, visszajelzéseit tartották szem előtt. Az egyik visszatérő probléma a látogatók részéről az egyes klinikák megtalálása, hiszen ezek több esetben egymástól több kilométerre, különböző városrészekben találhatóak. Az új oldalon áttekinthető módon, térkép segítségével lehet megtalálni az egyes klinikákat, ami azért is fontos, mert a betegek egy jelentős része nem pécsi, így számukra az utcanevek nem mondanak sokat.

A naprakészséggel szintén akadtak problémák, amelyek egyik fő oka a régi oldal nem túl felhasználóbarát kezelőfelületében rejlett. Az új oldal megkönnyíti a fontos információk közzétételét, így a látogatók minderről idejekorán értesülhetnek, márpedig mára a web nem csupán a fiatalabb korosztályok játékszere, hanem mindenki fontos tájékozódási eszköze.

Hírarchívum