Hírek

KK hírek - 2013. november 28, csütörtök

Megérkezett a várt állami támogatás a Klinikai Központra

1,350 milliárd forint költségvetési támogatásban részesült a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja, amelyből a fennálló tartozásállományt csökkenti az intézmény. - Forrás: Új Dunántúli Napló

"Míg tavaly 720, addig most 129 millió forintot fizethet az államnak a Pécsi Tudományegyetem - ez a csökkenés önmagában akár pozitívumként is értékelhető, ám jelen gazdasági helyzetben minden pénzkiesést komolyan megérez az intézmény, mondta el lapunknak Krutki Józsefné, a PTE gazdasági főigazgatója.

Mint megtudtuk, a klinikum konszolidációjára szánt több mint egymilliárd forint már megérkezett. Lapunk is megírta már, hogy a pécsi egyetem a Felsőoktatási Struktúra Átalakítási Alapból nagyjából egymilliárd forintra számíthat, mivel elkészítette racionalizálási tervét, amely a támogatás előfeltétele volt. (Ez utóbbi rendelkezik többek között a sokat emlegetett létszámleépítésről is.)

Ezenfelül a közelmúltban az is kiderült, hogy a Klinikai Központ konszolidációjára további 1 milliárd 350 millió forintot kap az államtól az intézmény. Krutki Józsefné a Dunántúli Naplónak elmondta: az első összeg folyósítására még nem került sor - a múlt héten írta alá a Pécsi Tudományegyetem a támogatási szerződést, s reményeik szerint hamarosan befut a pénz. Ennél lényegesen örömtelibb, hogy a klinikumhoz már meg is érkezett a megítélt összeg. Ahogy a gazdasági főigazgatótól megtudtuk, az összeget adósságaik rendezésére fordítják majd."
 

Hírarchívum