Hírek

Egyéb hírek - 2023. március 10, péntek

Kerékpárutat építenek a Szigeti úton, ideiglenes forgalmi rend él március 20-tól

Ideiglenes forgalmi rend lép életbe március 20-tól a Szigeti úton a nyugati kerékpárút építése miatt, egyúttal megújul a a Szigeti út-Tüzér utca csomópontjának burkolata, forgalomirányító jelzőlámpa épül a Honvéd utcánál és több buszmegállót is felújítanak. Az augusztus végi forgarmirend-változás a pécsi orvoskar megközelíthetőségét is érinti.

Ahogy az a pécsi önkormányzat közleményéből kiderül, 2023. március közepétől jelentős infrastrukturális fejlesztésbe kezd a város a kerékpáros közlekedés és a közösségi közlekedés fejlesztése érdekében. A 2021-ben zárult Nyugati városrészi kerékpárút fejlesztés folytatásaként 600 méter hosszon újabb irányhelyes kerékpárút/sáv épül a Szigeti úton. A kerékpáros létesítményfejlesztés forgalmi rend változással jár.

A kivitelezés ideje alatt az alábbi forgalmi rend lesz érvényben a fejlesztéssel érintett útszakaszon:

2023. március 20. – március 22. között

2023. március 23. – június 20. között

2023. június 20. – augusztus 31. között A forgalmi rend a következőkben változik a 2023. március 23. – június 20. időszakhoz képest:

A fenti intézkedésekkel a Szigeti út lezárt szakasza nyugat felől a Kürt utca – Lázár Vilmos/Erkel Ferenc utca – Tüzér utca útvonalon, kelet felől a 6-os út – Madách Imre utca – Hungária utca – Szigeti út – Rókus utca útvonalon kerülhető el. Ellenkező irányban a Rókus utca – Szigeti út – Hungária utca – Madách Imre utca – Megyeri tér – 6-os út útvonalon.

A kivitelezés teljes időszakában a gyalogos közlekedés feltételei biztosítottak lesznek, a lezárt területre a rendőrség, a mentők, a tűzoltók ki- és bejutása, illetve a közműszolgáltatók, hulladékszállítók közlekedése egyformán engedélyezett lesz.

A lezárt területen kerékpárral közlekedni a jelzőlámpás irányítás rövid fázisidejére való tekintettel nem lehet. Kerékpárral kerülőút használata javasolt, vagy a Szigeti út északi oldalán a kerékpárról leszállva lehet majd közlekedni.

Ideiglenes forgalmi rend 2023. március 20-tól kezdődően:

 

A kerékpárút-fejlesztésről további információk ide kattintva érhetők el. További részletek a hírhez csatolt dokumentumokban.

Címlapkép: 

Pixabay.com

Hírarchívum