Hírek

KK hírek - 2022. november 22, kedd

Szakmai elismerések a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ munkatársai számára

A Medicina TOP-200 évkönyv 2022. évi könyvbemutatóját és a Medicina Fórumot 2022. november 17-én rendezték meg Budapesten, immáron tizedik alkalommal. A rendezvényen a szakmai előadások, kerekasztal és könyvbemutató mellett rangos elismeréseket adtak át.

A Hartmann – Rico Hungária Kft. által alapított szakmai különdíjjal az adott év legnagyobb egészségügyi szakmai kihívását jelentő témában értékelte a zsűri az intézmények teljesítményét.

A szakmai különdíjat idén a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Sürgősségi Orvostani Tanszék nyerte el.

Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke az alábbiak szerint méltatta a Tanszék munkáját: „A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Sürgősségi Orvostani Tanszék Sürgősségi Betegellátó Osztályának munkatársai a COVID betegek ellátása során a frontvonalában, szó szerint éjjel nappal végezték választott hivatásuk szerint a hozzájuk került betegek ellátását. Ebben a nem szokványos környezetben is képesek voltak figyelmet szentelni annak, hogy újra szervezzék és standardizálják a fontos folyamataikat a kórházi fertőzések csökkentése érdekében. Mindemellett együttműködő és humánus közösségüknek köszönhetően alapítványukon keresztül megszervezték a saját dolgozóik pszichés támogatását, további két telephely nyitását a COVID ellátásban való részvételhez és megszervezték a COVID árvák támogatását is.

A szakmai díjat Hornyák László, a Hartmann – Rico Hungária Kft. ügyvezetője, Prof. Dr. Kovács Árpád elnök úr és Nógrádi Tóth Erzsébet főszerkesztő asszony adta át.

A Sanofi tíz éve alapított különdíjat a Kiváló Rezidens kategóriában az orvosképzés során kiemelkedő teljesítményt nyújtó rezidensek számára.

Idén a Kiváló Rezidens díjat Dr. Kupóné Dr. Tényi Dalma a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Neurológiai Klinikájának neurológus szakorvosjelöltje nyerte el kimagasló szakmai teljesítményével. A szakmai díjat Dr. Rónay Tamás a Sanofi vezérigazgatója, Prof. Dr. Kovács Árpád elnök úr és Nógrádi Tóth Erzsébet főszerkesztő asszony adta át.

A szakmai zsűri tagjai az alábbi szakemberek voltak:

Zsűri elnök: Prof. Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke.

Zsűri tagok: Prof. Dr. Kosztolányi György a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke, Prof. Dr. Szökő Éva, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnöke, Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke, Prof. dr. Gál János, a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság elnöke, dr. Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, Dr. Gaál Péter a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság elnöke, Prof.  Dr. Boncz Imre, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar dékánhelyettese.

Hírarchívum