Hírek

Egyéb hírek - 2022. február 9, szerda

Továbbra is tart a plüssjátékok gyűjtése a Gyermekgyógyászati Klinika kis betegeinek

Mint ismeretes, nemrégiben egy jótevő édesanya óriási örömet szerzett a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján a sebészeti ambulancia kis betegeinek. A bátyai Nagy családról van szó, a szülők kislányuk profi kezelése után fejezték ki hálájukat az orvosoknak és az egészségügyi szakembereknek. 

Eddig mintegy 500 plüssállatot juttattak el a kórházba, hogy minden itt gyógyuló gyereknek jusson ajándék - olvasható a Pécsma.hu cikkében. Mint azt a gyűjtést elindító édesanya elmondta, most 3,5 éves kislánya eddig két igen komoly könyök- és alkarrekonstrukciós, valamint ehhez kapcsolódó plasztikai műtéten esett át Pécsett. A kicsinek a beavatkozások előtt és után is fájdalmai voltak, szorongott, félt, így hatalmas segítség volt, mikor orvosa, dr. Józsa Gergő és csapata egy plüssállatot ajándékozott neki, melyet a kicsi a doktor után „Gergő nyuszinak” nevezett el. Később ez a gesztus motiválta a szülőket arra, hogy adományokat juttassanak el a kórház számára. 

„Rendkívül hálásak vagyunk azért, amit szakmailag és emberileg a kislányunkért tettek a pécsi szakemberek, elsősorban a kezelőorvosa. Több kórházzal felvettük a kapcsolatot, de nem vállalták a komplex műtétet, így jutottunk el végül Pécsre, ahol szerencsére remekül ellátták őt és segítségünkre voltak a legnehezebb pillanatainkban is. Az első beavatkozás után kapott ajándékba egy plüssnyulat, amit azóta is kincsként őrzünk. Anna ugyanis magába fordult a klinikáról hazaérve, nem akart beszélni senkivel a történtekről. Végül a játékának nyílt meg, „Gergő nyuszinak” mondta el az élményeit, ami segített ezek feldolgozásban. A második műtétekor sajnos az osztályon nem voltak plüssállatok, így nem kaphatott, és nagyon hiányolta. Ekkor döntöttem el, hogy adománygyűjtésbe kezdek, hogy minden kisgyereknek járjon egy kedvenc, ami segít a kezelések alatt, megnyugtatja őket, mert ez nagyon sokat számít” – foglalta össze Nagyné Rab Edina. 

Az édesanya először ismerőseit és családtagjait kérte meg, hogy feleslegessé vált, használt, de jó állapotú plüssállataikat ajánlják fel a pécsi kórházban kezelt gyermekek javára. Első körben 100 játék gyűlt össze, majd az idei januári, második kontrollra már 400 mackó, kutyus, nyuszi és más, szép, ölelni való figurával megrakodva utaztak Pécsre. 

Mint mondta, jelenleg is több száz játék várja bátyai otthonukban, hogy márciusban a klinikára kerüljön és újabb kis betegek arcára csaljon mosolyt, a gyűjtés folyamatosan tart.

Fotó:

Részlet az Univ TV korábbi riportjából

Forrás: 

Pécsma.hu

Hírarchívum