Hírek

KK hírek - 2021. július 5, hétfő

PTE-S ORVOSOKAT ÉS ÁPOLÓKAT TÜNTETTEK KI SEMMELWEIS NAP ALKALMÁBÓL

Semmelweis-napi elismeréseket adott át az emberi erőforrások minisztere kedden a Pesti Vigadóban, és szerdán Pécsett a Pécsi Tudományegyetem (PTE) vezetése. Semmelweis Ignác, az „anyák megmentője” 1818. július elsején született.

 Ez a nap a magyar egészségügy napja, amikor megemlékezünk az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájáról. 

A keddi, fővárosi ünnepségen Semmelweis-díjat vehetett át Komoly Sámuel, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Neurológiai Klinika egyetemi tanára, és Kovács L. Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Laboratóriumi Medicina Intézetének professor emeritusa. Az eseményen Batthyány-Strattmann László-díjat kapott Dr. Büki András egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ, Idegsebészeti Klinika Klinikaigazgatója, és Dr. Hegyi Gabriella Md. Phd. Orvos, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar címzetes egyetemi tanára. Miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Lamár Ibolya, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Laboratóriumi Medicina Intézet Ápolásszakmai Intézetigazgató-Helyettese, és Dr. Ludány Andrea, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Laboratóriumi Medicina Intézet Professor Emeritusa.

A ma délelőtt Pécsett tartott ünnepség keretében az Emberi Erőforrások Minisztere Elismerő Oklevelét adta át Dr. Kollár Lajos professzor, az Emberi Erőforrások Minisztérium miniszteri szaktanácsadója munkájuk elismeréseként

Dr. Sebestyén Andor, a Klinikai Központ elnöke Pro Patiente díjat adományozott azon személyeknek, akik gyógyító, diagnosztikai, megelőző, innovációs munkaterületen kiemelkedő érdemeikkel, munkájukkal, magatartásukkal a Klinikai Központnak jó hírnevet és az intézmény fejlődése érdekében elévülhetetlen érdemeket szereztek. Idén a díjakat Prof. Dr. Bogár Lajos, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet igazgatója, Prof. Dr. Menyhei Gábor, az Érsebészeti Klinika egyetemi tanára, és Prof. Dr. Szabados Sándor, a Szívgyógyászati Klinika egyetemi tanára vehette át.

 

Árpádházi Szent Erzsébet Emlékérmet és Emlékoklevelet adományozott a PTE KK elnöke a betegellátásban áldozatos munkát végző, az ápolás tudományában sikereket elérő, a holisztikus betegellátást tartósan megvalósító, ápolói hivatást gyakorló szakdolgozónak. Az idei évben az emlékérmet Budavári Edit Piroska, a PTE Klinikai Központ II.sz. Belgyógyászati Klinika és Nephrológiai, Diabetológiai Centrum ápolásszakmai igazgató-helyettese vehette át. Árpádházi Szent Erzsébet Emlékoklevelet vehetett át Fergeltné Gellai Csilla, a Fogászati és Szájsebészet Klinika fogászati asszisztense, Lehőcz Zoltán, a Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika diplomás ápolója és Tasi Lászlóné, a II. sz. Belgyógyászati Klinika és Nephrológiai, Diabetológia Centrum ápolónője.

 

Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora tizenegy fő részére Elismerő Oklevelet adományozott a koronavírus okozta fertőzéssel érintett betegek ellátása, illetve a COVID-védőoltási tevékenység, valamint a járványügyi szervezési feladatok során kimagasló színvonalon helytálló munkatársak tevékenységének elismeréseként. Elnöki Dicséretben kilencvenöt klinikai munkatárs részesült gyógyító, ápoló, gyógyítást és ápolást segítő, továbbá az egészségügyi munkavégzést támogató áldozatos, magas színvonalú munkája elismeréseként.

https://univpecs.com/galeria/20210630

Hírarchívum