Hírek

KK hírek - 2020. március 31, kedd

Ingyenesen utazhatnak az egészségügyi dolgozók Pécsett a helyi buszokon

Pécs polgármestere elfogadta Hoppál Péter javaslatát

Mint a városházi közleményben olvasható, „Hoppál Péter parlamenti képviselő hétfőn nyílt levélben ismételte meg az Operatív Törzs ajánlását az egészségügyi dolgozók ingyenes utazására vonatkozóan a közösségi közlekedésben. Számunkra fontos, hogy a ránk váró nehéz időkben Pécsett egységes és erős közösség jöjjön létre, ezért köszönettel vettük Hoppál Péter levelét és elfogadtuk a javaslatát. Ennek értelmében Pécs polgármestere kiadta a szükséges utasításokat ahhoz, hogy az egészségügyi dolgozók 2020 március 31-étől az új koronavírus miatt meghirdetett veszélyhelyzet visszavonását követő 15. napig Pécsett ingyenesen vehessék igénybe a közösségi közlekedést. A rendelkezés részleteit a közlemény végén találják.

 

Az egészségügyi dolgozók közlekedésének megkönnyítése érdekében a járvány idejére ezen felül egyéb lépéseket is tettünk. Már az elmúlt héten elkezdtük az egyeztetést a PTE klinikai dolgozói, a háziorvosok, házi gyermekorvosok és a szakrendelők egészségügyi dolgozói ingyenes parkolásáról a veszélyhelyzet idejére.

Folynak az egyeztetéseket annak érdekében is, hogy a különböző klinikai telephelyek között új, célzott és ingyenes helyi buszjáratokat vezessünk be, amelyek azokat a klinikai dolgozókat szállítják, akik napi szinten vesznek részt az új koronavírus elleni küzdelemben.” – olvasható a közleményben.

A pécsi egészségügyi dolgozók ingyenes utazásáról szóló polgármesteri utasítás részletei:

A Tüke Busz Zrt. járatain valamennyi egészségügyi dolgozó korlátlanul, díjmentesen utazhat.

Utasítás hatálya: 2020. március 31-től a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig.

A korlátlan díjmentes utazási jogosultság igazolásának módjai:

Forrás:

Hírarchívum