Hírek

KK hírek - 2019. április 30, kedd

I. Nemzetközi Sürgősségi Nap

Ha kíváncsi a sürgősségi ellátás kulisszatitkaira vagy épp arra, miért kell várni a sürgősségin, a rendezvényen választ kap a kérdéseire!

Május 27-én 10 és 16 óra között rendezik meg az I. Nemzetközi Sürgősségi Napot Pécsett,
a Janus Pannonius Klinikai Tömb – 400 ágyas klinika – Dr. Entz Béla Klinikai Oktatási Központjában (Ifjúság útja 13.).

A rendezvényen 10.00 és 12.00, illetve 13.00–15.00 között bemutatják a sürgősségi ellátás kórházon kívüli és kórházon belüli folyamatát, az érdeklődők választ kaphatnak a gyakran feltett kérdésekre, kiderül, miért kell várni a sürgősségin, illetve mik azok a kórképek, amelyekkel a sürgősségi ellátásnak kell foglalkoznia.

Lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésre sürgősségi szakemberekkel, az érdeklődőknek bemutatják az ellátási helyszínt, valamint mentőtiszthallgatók segítségével betekintést nyerhetnek az elsősegélynyújtás alapjaiba.

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni május 10-ig a boros.rita@pte.hu e-mail-címen lehet.

Az eseményt a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Sürgősségi Orvostani Tanszéke és Sürgősségi Betegellátó Osztálya az Egészségtudományi Kar Sürgősségi Ellátás Tanszékével, az Általános Orvostudományi Kar MediSkillsLabjával és az Országos Mentőszolgálat pécsi állomásával közösen rendezi, csatlakozva a nemzetközi kezdeményezéshez.

Hírarchívum