Hírek

KK hírek - 2019. április 15, hétfő

Kiderítik, miért rekedt a hang

Rekedtséggel, hangképzési zavarral foglalkozó vizsgálati napot szerveznek a PTE Fül-, Orr-, Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Klinikáján április 17-én szerdán a hang világnapja alkalmából.

Hangunk a társas kommunikáció, a testi-lelki egészségünk szerves részét képezi. Hangunkra nem csupán úgy kell tekintenünk, mint mondandónk, érzelmeink kifejezésére szolgáló eszközre, hanem mint személyiségünk egy szeletére is. A hang világnapjának, a világszerte megrendezett közösségi megmozdulásoknak az a célja, hogy felhívják a társadalom figyelmét az emberi hang fontosságára, a hangnak, mint kommunikációs eszköznek és kulturális produktumnak az ápolására, a hanggal foglalkozó szakmák és szakemberek támogatására.

A PTE Fül- Orr-, Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Klinikán a vizsgálathoz telefonon kell előzetesen időpontot foglalni a 06-72/507-368-as vagy a 06-72/507-371-es telefonszámon, munkanapokon 8.30–15 óra között. A vizsgálat, konzultáció, terápiás tanácsadás hozzávetőlegesen 30 percet vesz igénybe.

Hírarchívum