Onkoterápiás Intézet

Az Onkoterápiás Intézet honlapja a PTE KK oldalán.

Elérhetőségek

Intézetigazgató: Prof. Dr. Mangel László Csaba, egyetemi tanár
Cím: 7624 Pécs, Édesanyák útja 17.
Levelezési cím: 7624 Pécs, Édesanyák útja 17.
Telefon: 72/536-480
Fax: +36 72/503-670
E-mail:

Bemutatkozás

A PTE Onkoterápiás Intézete Baranya megye, és sugárterápiás szempontból Tolna megye rutin onkológiai betegellátásáért felelős, és egyúttal a Dél-dunántúli régió onkológiai centruma. A több, mint 100 fős kollektíva naponta kb. 150 sugárterápiás- és 60-80 ambuláns infúziós kezelést végez el, közel 500 járóbeteg konzíliuma vagy kontroll vizsgálata mellett, a fekvőbeteg részleg 55 férőhellyel működik.

A mindenhol elfogadott többszakmás onkoteam megbeszélésen túlmenően, az Intézetben egy onkoterápiás onkoteam megbeszélésen minden egyes betegünknél, illetve minden egyes új kezelésnél közösen határozzuk meg a várhatóan leghatékonyabb terápiát. Ez a fajta minőségbiztosítási szisztéma szinte egyedülálló. A hatékony onkológiai gyógyszeres kezelések Intézetünkben (illetve a Klinikai Központban) is elérhetőek. Különböző indikációkban és különböző daganattípusok esetében is rendszeresen részesei vagyunk különböző multicentrikus klinikai vizsgálatoknak, sok betegnek így biztosítva a legkorszerűbb gyógyszeres terápiát. A sugárterápiás ellátásban egyedi, speciális kezelési módszereket, például ún. sztereotaxiás, sugársebészeti ellátást tudunk biztosítani betegeinknek a 2011-ben telepített NOVALIS TX besugárzó készülékünkön. Így országos szinten is a legkorszerűbb sugárterápiát tudjuk elvégezni, már több éves tapasztalat birtokában, például idegrendszeri-, gégészeti-, gyomor környéki-, nőgyógyászati daganatokban szenvedő vagy éppen prosztata rákos, illetve gyermek-onkológiai betegeinknél.

A TIOP 2.2.6 pályázat kapcsán az Intézet 2015-ben  megújította a sugárterápiás géppark többi részét is, így mindenféle szempontból igen korszerű készülékek állnak rendelkezésünkre a gyógyítás érdekében. Az EU-s pályázat kapcsán épület rekonstrukció, illetve a déli épületszárny újjáépítése is megtörtént, új laboratóriumi egységek, pl. egy keverékinfúzió összeállító, CATO laboratórium telepítésével. A másfél éves munkálatok után 2016. május 23-tól a betegek is igénybe vehetik az új épületet és a megszépült környezetet. 

Természetesen több elméleti, korszerű diagnosztikai és klinikai egységgel történő együttműködés segíti a munkánkat, ezzel is biztosítva az egyetemi szintű onkológiai betegellátást.