Klinikai Központ - Koronavírus információk

Hírek

Változás a koronavírus ellátás rendjében Pécsett

2020. november 3, kedd

2020. november 1. reggel 7.00 órától változik a koronavírus-gyanús és fertőzött betegek sürgősségi ellátásának rendje Pécsett. A betegbiztonsági szempontokat figyelembe véve ismét megnyílik a PTE Klinikai Központ Rákóczi úti (volt Megyei Kórház) telephelyén a Koronavírus Ellátó Központ sürgősségi (SBO) részlege, amely a lakosság számára a Garay utcából nyíló Szendrey Júlia utca felől közelíthető meg.

A járványügyi helyzet miatt kérünk mindenkit, akinek koronavírus fertőzésre gyanús tünetei vannak (a felsorolt tünetek közül akár egyet is észlel magán: lázas, köhög, nehézlégzése van vagy hirtelen kezdetű szaglásvesztése, ízérzés hiánya/zavara van), telefonon keresse fel háziorvosát!

A háziorvosa telefonon kikérdezi, és a megadott válaszok alapján megítéli, hogy koronavírus fertőzésre gyanús esetnek minősül-e.

Amennyiben háziorvosa úgy ítéli meg, hogy az Ön esetében a koronavírus fertőzés gyanúja fennáll és kórházi kezelést igényel, akkor a háziorvosa dönt a Koronavírus Ellátó Központ sürgősségi részlegére (Klinikai Központ Rákóczi úti telephely!) történő beszállítás módjáról.

A szájmaszk viselése továbbra is kötelező a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ teljes területén.

PTE Klinikai Központ