Klinikai Központ I.sz. Belgyógyászati Klinika

PTE KK I.sz. Belgyógyászati Klinika Járóbeteg szakellátás

 

Tisztelt Páciensünk!
Kedves Érdeklődő!

Köszöntjük a PTE KK I. sz. Belgyógyászati Klinika szakambulanciáinak honlapján.

Klinikánk járóbeteg szakambulanciái – szakterülettől függően – a klinika két telephelyén, a Janus Pannonius Klinikai Tömbben (JPKT, korábbi 400-ágyas klinika) és a Rákóczi úti telephelyen (korábbi Megyei Kórház) munkanapokon teljes kapacitással működnek a feltüntetett rendelési időszakokban. A szakambulanciáinkon elérhető vizsgálatokra orvosi beutalóval tudnak jelentkezni. 

Klinikánk a járóbeteg szakellátás keretében angiológiai (érbelgyógyászati), endokrinológiai (hormonzavarokkal, anyagcserével foglalkozó), gasztroenterológiai (gyomor-bélrendszeri), hematológiai (vérképzőrendszeri), infektológiai (fertőző), kardiológiai (szívgyógyászati), kardiológiai rehabilitációs és pulmonológiai (tüdőgyógyászati) szakrendeléseket működtet. Célkitűzésünknek a magas szintű, modern gyógyítást tekintjük, melyet a nemzetközi irányelvek alapján és az ezt megkövetelő eszközpark segítségével végezzük. 

Honlapunkon részletesen tájékozódhat a szakrendeléseinket érintő információkról, többek között a szakrendelési időkről, a szakrendelésen dolgozó munkatársainkról, az elérhető általános alap, valamint a szakmaspecifikus vizsgálatokról és az egyes vizsgálatokat érintő előkészítő teendőkről, ami a beteg számára fontos információkkal szolgálhat. 

Általános tudnivalók:

Szakambulanciánk elsősorban a területi ellátási kötelezettségnek (TEK) megfelelően fogadhat betegeket. Ezen felül szabad kapacitásunk terhére módunkban áll beutaló háziorvos vagy szakorvos általi befogadó nyilatkozat kitöltésével és klinikai jóváhagyást követően területen kívüli beteg fogadására is. A megfelelő módon három eredeti példányban kitöltött nyilatkozatot klinikánk címére (PTE KK I. sz. Belgyógyászati Klinika 7624 Pécs, Ifjúság út 13.), Tepes Katalin nevére eljuttatni szíveskedjenek. Kérjük a levél tartalmazza a beteg elérhetőségeit is (telefonszám, e-mail cím), amin értesíteni tudjuk. 

Vizsgálati időpontot a beutaló orvos vagy Ön is tud igényelni akár személyesen, akár elektronikus úton (emailben), vagy telefonon az alább jelzett elérhetőségeken. 

Szakorvosaink igyekeznek mindent megtenni, hogy az Ön vizsgálata minél gördülékenyebben, lehetőség szerint hosszas várakozás nélkül megtörténjen, de az alaposság és körültekintés időt igényel. Szakorvosaink többsége az osztályos betegellátásban is részt vesz, ami néha váratlan eseményeket is eredményezhet, emiatt szíves türelmüket és megértésüket kérjük.  

Ahhoz, hogy az esetleges várakozásból adódó kellemetlenségeket csökkentsük, kérjük, hogy a vizsgálatra lehetőség szerint az előjegyzett időpont előtt 5-10 perccel érkezzen. A zsúfoltság elkerülése érdekében lehetőleg egynél több személy ne kísérje Önt! Regisztráció a belgyógyászati recepciós pultoknál, a vizsgálatra behívás elsősorban az előjegyzés sorrendjében történik. A bejelentkezéshez kérjük, készítse elő TAJ kártyáját, beutalóját, korábbi orvosi dokumentációját, gyógyszerlistáját. Kérjük, jelezze, ha korábban regisztrált személyes adataiban változás történt.

Bízunk benne, hogy ambulanciáinkról elégedetten távozik.

JPKT telephely (Pécs, Ifjúság út 13.)

Előjegyzés módjai:

  • E-mailben: 1belidopontjpkt@pte.hu
  • Telefonon, lehetőleg 1230 és 1530 között: 72/535-856, 72/535-857,
    72/536-000/32615 vagy 32616.
  • Személyesen, a betegirányító pultban dolgozó munkatársaknál: 0800 és 1530 között.

 

Szakambulanciák:

 

Rákóczi úti telephely (Pécs, Rákóczi út 2.)

Előjegyzés módjai

  • E-mailben: 1belidopontrakocziut@pte.hu
  • Telefonon, lehetőleg 1230 és 1530 között: 72/533-107.
  • Személyesen, a betegirányító pultban dolgozó munkatársaknál: 0800 és 1530 között.