Ápolásszakmai Igazgatóság

Bölcsőde

Bölcsődénk a Pécsi Tudományegyetem parkosított területén a Szigeti út 12. sz. alatt zöldövezetben található. 1953-ban hozták létre azzal a céllal, hogy az egészségügyi dolgozók számára biztosítani tudják gyermekeik elhelyezését a speciális munkarendhez igazodóan. Elsősorban a Klinikai Központ illetve az ÁOK dolgozóinak gyermekei napközbeni ellátását biztosítjuk.

 Jelenlegi épületünket 1980-ban foglaltuk el. 2013 novemberétől bölcsődénk mellett két családi napközi is működik. Családi Napközink létrehozásával intézményünk fejlesztése mellett a férőhelyszám növelése volt a cél. Jelenleg kettő bölcsődei és kettő családi napközis csoportot működtetünk, melyek mindegyikében 2-2 szakképzett kisgyermeknevelő gondozza, neveli a gyermekeket.

Gyermekeink napi étkeztetését a kisgyermekkori élelmezés sajátosságait figyelembe véve alakítjuk ki. Szükség szerint gyermekeink számára lehetőséget biztosítunk diétás étrend rendelésére.

A gyermekfelvétel rendje: A felvételről minden esetben bizottság dönt. Jelentkezni a soron következő nevelési évre minden évben azt megelőzően március 10-ig lehetséges.

Célunk, hogy gyermekeink biztonságban érezzék magukat intézményünkben, kiegyensúlyozott, vidám gyermekeket indítsunk el az önállósodás útján.